World Horse Transport

Voertuigen

Over

Voertuigen

World Horse Transport heeft Dierenwelzijn in een erg hoog vaandel staan, tenslotte is de allergrootste prioriteit dat uw paard onderweg een goede verzorging geniet en fit aan komt op de plaats van bestemming. Daarom hebben we alleen professionele chauffeurs die verstand hebben van paarden (welzijn). World Horse Transport beschikt over diverse voertuigen met een capaciteit van 2 tot 19 paarden. Onze voertuigen voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van veilig vervoer en zijn uitgerust conform de wettelijke EU-norm. We hebben alle auto’s volledig naar wens laten inrichten, waardoor het vervoer voor zowel paarden als chauffeurs, zeer comfortabel is. Onze auto’s zijn als volgt uitgerust:

 • Goed onderhouden en modern wagenpark
 • EU-certificaat voor het vervoer langer dan 8 uur
 • Ventilatoren
 • Constante camerabewaking vanuit de cabine
 • Blauw, wit en rood licht in het paarden gedeelte
 • GPS- en temperatuur registratie tussen voertuigen en kantoor
 • Watervoorziening voor de paarden
 • Hengsten schotten
 • Volledig gesloten separatie schotten, zodat paarden geheel los vervoerd kunnen worden

Impressie

Plaatsing
De paarden staan diagonaalsgewijs met de mogelijkheid om de paarden los of vaststaand te vervoeren. Met name op langere trajecten is het geheel los staan van paarden een rustgevende factor en gezonder voor de luchtwegen.
Licht
Onze auto’s zijn erg licht (6 tot 10 dakluiken, en lange banen met ramen). Tevens zijn in onze auto’s remlichten bij de paarden gemonteerd. Paarden hebben na circa 15 minuten al door dat wanneer de rode lamp iets oplicht, er geremd wordt. Uiteraard wordt er rustig gereden, geremd en gestuurd, zodat paarden de tijd hebben om zich op de juiste manier te bewegen en te verplaatsen tijdens het vervoer.
Water
Het is belangrijk dat paarden tijdens transport niet te veel vocht verliezen. Onze vrachtauto’s hebben een capiciteit van 500 liter water. Elke 4,5 uur wordt er handmatig door onze chauffeurs water aangeboden. Zo weten de chauffeurs exact welk paard er goed of minder goed drinkt en kan daar snel op geanticipeerd worden.
Hooi
Paarden hebben bij ons de gehele reis de beschikking over hooi. We voeren een schrale soort hooi, om een te rijke voeding te voorkomen. Het hooi heeft een laag eiwitgehalte, maar heeft wel een hoge voedingswaarde.
Houtkrullen

Tijdens het transport staan de paarden op een dikke laag houtkrullen, hierdoor wordt de auto minder snel smerig en staan de paarden droog. Urine wordt in de houtkrullen opgenomen, hierdoor blijft de lucht in de auto fris en schroomt een paard niet te plassen.

De merken waaraan wij ons verbonden hebben zijn:  

  • STX Horse Boxes

  • Mercedes Benz Actros (Vrachtwagens)

  • Renault Master (2-paards auto’s)

  • Schwarzmüller (oplegger en aanhangwagens)

  • Böckmann 

OVER

Track & Trace

Al onze voertuigen beschikken over een Track & Trace systeem. Deze zenden iedere minuut een signaal af dat snelheid, plaats en temperatuur meestuurt. Zo weten we altijd waar uw paard is, hoe lang een reis nog duurt en hoe lang en waar een laadklep open geweest is. Heeft u vragen tijdens de reis, dan kunt u hiervoor altijd bij ons terecht. Uiteraard houden we, wanneer u dat wenst, u op de hoogte van het verloop van de reis. World Horse Transport is een paardentransportbedrijf dat service hoog in het vaandel heeft staan. Middels deze techniek, kunnen wij u dan ook extra van dienst zijn.

Neem contact op

+31 (0)318 745 175

transport@world-horses.com